Cum să cumpărați anvelope?

Înainte de a înlocui o anvelopă sau de a cumpăra un set nou de anvelope, este necesar să vă familiarizați cu o serie de parametri care, pentru mulți automobiliști, nu reprezintă o problemă zilnică, ci o sarcină care apare o dată sau de două ori pe an - așa că merită să vă documentați temeinic cu privire la diferitele proprietăți și norme de siguranță, deoarece siguranța și prevenirea accidentelor în timpul condusului reprezintă o preocupare principală.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

  • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
  • Cât costă astăzi anvelopele și care sunt caracteristicile fiecărui model?
  • Ce trebuie să luați în considerare pentru a determina cu ușurință lățimea anvelopei, indicele de viteză sau distanța de frânare?
  • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
  • Care sunt caracteristicile de siguranță ale anvelopelor care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce fel de anvelope doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la parametrii care sunt cei mai importanți pentru dvs.; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dvs. sau cunoașteți parametrii mașinii dvs. și gândiți-vă la obiceiurile dvs. de condus; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale parametrii pe care trebuie să le aibă anvelopele.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Anvelope și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Primul pas în procesul de selecție este să decideți dacă doriți să cumpărați anvelope pentru un autoturism, un vehicul comercial sau un vehicul off-road (cu tracțiune integrală).
Atunci când faceți alegerea, s-ar putea să aveți mai multe întrebări, cum ar fi: ce vă spun cifrele de pe partea laterală a anvelopei? Pe peretele lateral al unei anvelope există multe informații specifice tipului respectiv. Atunci când cumpărați anvelope, vă recomandăm să alegeți anvelopa care respectă parametrii recomandați de producătorul auto. Dacă nu știți exact dimensiunea potrivită pentru mașina dumneavoastră, puteți căuta rapid aceste detalii în manualul de utilizare sau online.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Lățime
Înălțime
Diametru
Indice sarcină
Indice viteză
Indicator de uzură

Alți parametri importanți

Numărul DOT
Marcajele UE
Producător
Anvelope de iarnă

Noutăți despre care trebuie să stiți

Pe site-ul nostru puteți alege între anvelope runflat sau anvelope ranforsate.

Cu anvelopele rezistente la perforare, puteți parcurge până la 250 de kilometri după o pană (în funcție de greutatea vehiculului) la o viteză maximă de 80 km/h. Acest tip de anvelopă este fabricat cu un perete lateral întărit și un compus special rezistent la căldură. Datorită cablajului întărit, cauciucul rămâne pe jantă chiar și după o pierdere totală de presiune.

Iar indicele de sarcină al anvelopelor ranforsate este mai mare decât cel al modelelor normale. Întărirea suplimentară face ca anvelopa să fie mai durabilă decât tipul obișnuit, astfel încât este o alegere bună pentru încărcături grele sau condiții de drum dificile.

Să fiți precaut

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți este să vă păstrați anvelopele în siguranță: verificați presiunea din anvelope o dată pe lună înainte de a porni la drum! Puteți găsi presiunea recomandată pentru anvelope pe partea interioară a ușilor, în torpedoul pentru mănuși sau lângă capacul rezervorului de combustibil. Să nu vă ghidați după valoarea de pe peretele lateral al anvelopei, deoarece aceasta este presiunea maximă pentru acel tip de anvelopă!

Examinați atent suprafața anvelopelor pentru a vedea dacă există fisuri, tăieturi sau umflături. Dacă găsiți vreunul, trebuie să înlocuiți anvelopa.

De asemenea, merită să verificați dacă anvelopa se uzează uniform pe suprafața de rulare. O uzură uniformă nu poate fi un semn de reglare defectuoasă a suspensiei, de amortizoare uzate sau de anvelope umflate prea mult sau prea puțin, ci dimpotrivă.
Anvelopele subumflate sunt un semn de uzură la cele două margini ale suprafeței de rulare, cu o uzură mai mică în centru. Pe de altă parte, anvelopele supra-gonflate se uzează invers, marginile rămânând în stare mai bună, în timp ce interiorul suprafeței de rulare este uzat. Fie că sunt umflate prea mult sau prea puțin, puteți pierde foarte mult din durata de viață a anvelopelor, așa că este întotdeauna recomandat să păstrați anvelopele la presiunea specificată de producătorul auto!

Alegeți o anvelopă cu indicele de sarcină corect pentru greutatea mașinii dumneavoastră. Supraîncărcarea poate cauza o încălzire mai mare a anvelopei, ceea ce poate duce la o defecțiune prematură.

Verificați uzura anvelopei! Dacă cumpărați o anvelopă fără indicator de uzură, cel mai precis mod de a afla este să folosiți un indicator de adâncime. Pentru o măsurare rapidă, dar nu cea mai precisă, puteți folosi o monedă (de 4 mm), dar nu recomandăm această metodă nimănui, ci este mai degrabă o măsură provizorie.

Vă recomandăm să alegeți întotdeauna cea mai bună anvelopă pe care și-o poate permite bugetul dumneavoastră. Atunci când alegeți anvelopele, nu merită să vă zgârciți la calitate, care este unul dintre cei mai importanți factori în ceea ce privește siguranța rutieră. Atunci când alegeți anvelopa potrivită, respectați întotdeauna dimensiunea recomandată de producătorul autoturismului. O dimensiune diferită poate avea un efect vizibil asupra manevrabilității mașinii dumneavoastră.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți lista de anvelope care sunt potrivite pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți cel mai potrivit.

Merită apoi să vă uitați la produsele de pe imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste review-uri, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai potrivit anvelopă pentru nevoile dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

  • Puteți alege un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
  • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
  • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
  • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
  • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce anvelopă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!