Cum să cumpărați antiparazitari câini?

O zgardă anti căpușe și alte tipuri de produse antiparazitare vă pot proteja câinele de efectele infecției cu paraziți, cum ar fi iritarea pielii, căderea părului și problemele digestive. Alegeți cu atenție pentru a vă asigura că îi dați animalului dumneavoastră de companie tipul potrivit.


Dia, Editor, Compari.ro

Timp de lectură: 7 minute

Tipuri de agenți antiparazitari

Zgardă anti căpușe

De culoare neutră, impregnată cu ingredientul activ corespunzător, care se eliberează treptat și se răspândește pe pielea câinelui. Această zgardă practică durează 6-8 luni, adică tot sezonul.

Este rezistent la apă, așa că păstrați zgarda pentru protecție maximă și nu ezitați să vă lăsați câinele să se joace în apă.

Potrivit pentru câini cu vârsta de peste 2 luni. Disponibil în diferite lungimi pentru câini de talie mică, medie și mare.

Nu sunt eficiente doar împotriva căpușelor și puricilor, unele versiuni pot fi folosite și împotriva păduchilor sau a insectelor.

Acestea pot fi periculoase pentru copii și pisici, deoarece contactul apropiat cu zgarda este toxic pentru acestea.

Dacă zgarda este unsuroasă sau murdară, curățați-o cu apă cu săpun.
Aceasta trebuie să fie montată astfel încât să încapă două degete între ea și gâtul câinelui. Se taie eventualele resturi.

> Zgardă

Spray

Un supliment excelent în lupta împotriva paraziților. Ușor și rapid de aplicat, dar trebuie folosit înainte de fiecare plimbare. Mai potrivită pentru câinii din mediul urban.

Poate fi folosit în primul rând pe blana câinelui, dar poate fi folosit și pe patul câinelui, pe canapea și în alte zone.

Totodată, respinge muștele, țânțarii și alte insecte.

Acționează imediat.

Pachetul mic este potrivit pentru călătorii, iar cel mare merită cumpărat pentru uz casnic.

> Spray-uri

Picături

Un agent antiparazitar topic aplicat pe pielea câinelui sub formă lichidă. Protejează câinele de căpușe și purici, iar pe unele rase și de paraziți interni.

Acesta trebuie selectat în funcție de greutatea câinelui.Nu este potrivit pentru câini sub 2 kg.
Durata mai scurtă a eficacității, de obicei 4-8 săptămâni.
Majoritatea sunt rezistente la apă.

Potrivit pentru familiile cu copii mici, trebuie doar să evitați contactul în primele 12 ore de la aplicare.

> Picături

Repelent electronic

Acesta va fi foarte apreciat de proprietarii de câini care, din anumite motive, nu doresc să folosească o pipetă sau o zgardă. Pur și simplu îl agățați de zgarda câinelui și funcționează.

Acesta conține un microcip care emite impulsuri electronice la o frecvență care respinge căpușele și puricii.
În condiții de siguranță pentru câinii gestanți și pentru familii.
Rezistă până la 11 luni.
Poate fi activat prin simpla apăsare a unui buton.

Tablete de mestecat

O tabletă este eficientă împotriva puricilor și căpușelor, ucigându-le în mod absolut fiabil (purici în 8 ore, căpușe în 12-48 de ore).

Un comprimat durează 4-12 săptămâni.
Nu numai ca măsură preventivă, ci și în caz de infestare cu paraziți.
Puteți, de asemenea, să serviți tabletele ca gustare și să le ascundeți în șuncă sau în alte delicatese. Este important ca câinele să le mănânce pe toate odată.

> Tablete

Tablete și paste antiparazitare

Acestea sunt folosite pentru a scăpa de paraziții interni, cum ar fi teniile, ascarizi și anchiloze.

În general, se recomandă să se deparaziteze cățeii de 2 ori pe lună, între 6-12 săptămâni de viață.
Câinii adulți ar trebui să fie deparazitați o dată la șase luni.

> Paste

> Tablete

Șampoane și pulberi antiparazitare

Șampoanele sunt utilizate atât pentru prevenire, cât și pentru a elimina paraziții existenți.

Dacă câinelui dvs. nu-i place să se facă baie, puteți încerca șampoane uscate sau prafuri pentru a respinge căpușele, puricii și insectele, chiar și fără a clăti câinele cu apă.

> Șampoane

Spumă antiparazitară

Pentru utilizarea la câinii cu piele sensibilă sau pentru aplicarea pe zona feței, se poate folosi o spumă antiparazitară.

Este eficient împotriva puricilor, căpușelor, păduchilor și acarienilor.
Trebuie aplicat în același mod ca și un fixativ de păr - aplicați o cantitate de spumă de mărimea unei mingi de tenis pe câine, împrăștiați-o uniform pe întregul corp al câinelui și frecați-o cu mâna pentru ca spuma să ajungă pe piele.

Pensete pentru îndepărtarea căpușelor

Sunt disponibile în magazinele de animale de companie sau în magazinele online doar pentru câțiva lei.
Nu îndepărtați căpușa cu o pensetă obișnuită - nu numai că nu va prinde căpușa în mod corespunzător, dar o poate smulge, lăsând o parte din căpușă în corpul câinelui.
Puteți încerca, de asemenea, un cârlig special care îndepărtează căpușa de pe pielea câinelui dumneavoastră rapid și fără durere.

Parametrii de bază

Dimensiunea și greutatea câinelui
Citiți întotdeauna cu atenție prospectul pentru a verifica dacă produsul pe care îl cumpărați este potrivit pentru câinele dumneavoastră.

Fiți deosebit de atent dacă aveți un câine sub 2 kg. Pentru astfel de câini, ingredientele active din majoritatea produselor sunt prea mari și poate apărea otrăvirea.

Cățeii cu vârsta de până la 2 luni, cățelele gestante și care alăptează și câinii bolnavi necesită o îngrijire specială.

Durata eficacității
O altă diferență importantă între diferitele tipuri de agenți antiparazitari este durata de eficacitate. Se pot distinge următoarele produse:
De unică folosință - utilizate pentru un singur tratament, cum ar fi spray-urile repelente pentru prevenirea paraziților externi sau tabletele antihelmintice pentru eliminarea paraziților interni.

De scurtă durată - produsele cu acțiune de scurtă durată includ în principal șampoanele antiparazitare, care sunt eficiente timp de aproximativ 1 săptămână.

De lungă durată - eficiente timp de o lună sau mai mult; de exemplu, zgardă, pipete, tablete antiparazitare și repelenți electronici.

Zgardele pentru căpușe sunt deosebit de eficiente pentru o perioadă lungă de timp.

Tipuri de paraziți
În oraș, protecția împotriva puricilor și căpușelor este de obicei suficientă.
Dacă petreceți adesea timp în păduri sau pe malul apei, veți aprecia și repelentele care resping insectele care mușcă.
Cele mai multe produse oferă protecție numai împotriva paraziților externi sau numai împotriva paraziților interni, dar puteți găsi și produse combinate.

Paraziți externi
Puricii - se hrănesc cu sângele gazdei. Acestea sunt purtătoare de bacterii periculoase și pot fi gazde intermediare pentru tenii.
Căpușele - purtătoare ale bolii Lyme, o boală care poate provoca moartea.
Insecte care înțeapă - cum ar fi țânțarii, muștele

Paraziți interni
Viermele rotund - cel mai comun parazit, care trăiește în intestinul subțire al gazdei și poate crește până la 18 cm lungime. Acesta secretă, de asemenea, toxine care cauzează probleme ale pielii.
Tenia - un vierme plat de 10-40 cm lungime care trăiește în intestinul subțire. Aceasta intră în organismul câinelui atunci când acesta mănâncă o carcasă sau un animal care conține tenii sau ouă de tenie. Cel mai frecvent simptom la câini este atunci când fundul lor este târât pe jos. În cazurile grave, tractul digestiv se poate bloca, afectând creierul sau alte organe.
Viermii cu cârlig- viermi invizibili cu ochiul liber care trăiesc în intestine și se hrănesc cu țesuturile gazdei, infectând intestinele și, în cazuri grave, provocând moartea.
Viermele mușchilor - un parazit care provoacă o boală gravă numită "trichineloză" - principala caracteristică este durerea musculară care face câinele să fie reticent la mișcare. Ca măsură de precauție, câinii nu trebuie hrăniți cu carne crudă.

Tabletele antiparazitare sunt fiabile în eliminarea paraziților interni și se recomandă să fie administrate de mai multe ori pe an ca măsură preventivă.

Ingrediente active

Compoziția variază în funcție de producător și de tipul de produs. Cele mai frecvent utilizate substanțe sunt:

Fipronil - un pesticid care perturbă sistemul nervos central al insectelor. Ușor toxic și dăunător pentru sănătate în cantități excesive.
Permetrin - similar cu fipronilul, dar permetrinul are și efecte repelente.
Imidacloprid - similar cu permetrinul și utilizat în combinație cu acesta în pipete.
Propoxur - un insecticid carbamat cu avantajele unui debut rapid și ale unei durate lungi de acțiune.
Metopren - un regulator de creștere a insectelor care întrerupe ciclul de viață al insectelor prin uciderea ouălor.
Deltametrinul - unul dintre cele mai sigure pesticide. Cu toate acestea, este toxic pentru viața acvatică.
Excipienți - butil-hidroxianisol și butil-hidroxitoluen. Aceștia acționează ca fixatori și stabilizatori.

Agenți antiparazitari naturali
Dacă nu doriți să îi dați câinelui dumneavoastră produse antiparazitare tradiționale, puteți alege o opțiune pe bază naturală, care este mai bună pentru sănătate și pentru mediu.
Fiabilitatea lor este în general mai scăzută și durata de eficacitate mai scurtă, dar sunt perfect sigure pentru câinii cu alergii și pentru câinii care trăiesc în gospodării cu pisici sau copii mici.
Preparatele naturale conțin uleiuri esențiale naturale, uleiuri sau extracte care resping paraziții. Totuși, acestea sunt doar repelente - ele resping căpușele și insectele, nu le omoară.

Întrebări frecvente

Sunt produsele antiparazitare sigure pentru câini?
Produsele pot fi administrate pisicilor?
De ce nu este o zgardă antiparazitară potrivită pentru o gospodărie cu copii mici?