Cum să cumpărați un acumulator auto?

Ziua în care bateria mașinii tale se descarcă nu este cel mai bun moment pentru a cumpăra una nouă, însă mulți oameni nu sunt pregătiți pentru acest moment.

Probabil că va trebui să înlocuiți bateria auto o dată sau de două ori pe durata de viață a autovehiculului dumneavoastră, deoarece aceasta va îmbătrâni sau se va uza din cauza căldurii și a încărcării și descărcării repetate. O baterie descărcată poate fi o problemă reală, mai ales dacă nu puteți găsi cablul de pornire sau dacă trebuie să așteptați asistența rutieră.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale bateriilor plumb-acid este capacitatea lor de a furniza o putere mare, ceea ce le face ideale pentru pornirea mașinilor. Deși bateriile auto care folosesc această tehnologie cedează încet-încet locul unor soluții mai moderne, ele reprezintă încă o alternativă populară, în special pentru proprietarii de mașini mai vechi. Bateriile cu plumb-acid pot fi găsite, de asemenea, în cărucioare de golf, stivuitoare, surse de alimentare neîntreruptibile (UPS) și sisteme de urgență.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o baterie auto și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau numărului de cicluri de încărcare?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți neapărat?
 • Care sunt caracteristicile de securitate ale unei baterii auto care pot preveni orice amenințare?


  Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a preciza ce fel de baterie auto doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să identificați și să adunați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul produs.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute produse.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale caracteristici pe care trebuie să le aibă o bateria auto.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina categoriei Acumulator auto și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Înainte de a alege o baterie, trebuie să luați în considerare o serie de parametri pentru a găsi cel mai bun produs pentru mașina dumneavoastră. Printre datele importante se numără capacitatea bateriei, curentul de pornire - valoarea maximă a curentului care poate fi absorbit la pornire, poziția bornelor (stânga sau dreapta) și dimensiunea bateriei, care este specificată de producători în milimetri.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip
Numărul de cicluri de încărcare
Întreținere

Alți parametri importanți

Forma electrolitului
Tipuri de baterii

Noutăți despre care trebuie să stiți

Puteți alege un acumulator start-stop, adică o tehnologie care oprește motorul mașinii atunci când aceasta se oprește și îl pornește înainte de a porni.

Scopul este de a reduce emisiile pentru a respecta reglementările stricte, astfel încât, atunci când vehiculul staționează, să nu polueze mediul înconjurător.

Să fiți precaut

Cum să vă îngrijiți acumulatorul?

Cea mai mare parte a întreținerii constă în completarea apei distilate din electrolit (soluție de acid sulfuric și apă). Verificarea nivelului este recomandată aproximativ o dată la 3 luni dacă bateria este utilizată frecvent și regulat. În alte cazuri, cel puțin o dată pe an. Există 2 linii pe cutia de plastic a bateriei; dacă nivelul scade sub linia inferioară, completați cu apă distilată până la nivelul liniei superioare.
Nu efectuați niciodată acest tip de întreținere pe un motor în funcțiune în timp ce bateria se încarcă. Verificați întotdeauna starea bateriei uitându-vă la fire, nu vă aplecați niciodată asupra bateriei.

Reciclare

Bateriile auto sunt deșeuri periculoase. Atunci când cumpărați o baterie nouă, dealerul vă va lua bateria veche pentru a o elimina în mod ecologic. O altă variantă este să o duceți la un depozit specializat de colectare sau să o vindeți unei companii de reciclare a metalelor.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate nu prin utilizarea tuturor filtrelor, dar prin selectarea celor mai importante, ați reușit să restrângeți gama de acumulatoare auto care sunt relevante pentru dumneavoastră, și trebuie doar să vă alegeți pe cel mai potrivit.
Merită apoi să vă uitați la produsele din imagini și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cel mai ideal acumulator auto pentru dumneavoastră, așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să achiziționați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce acumulator auto este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe butonul spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!