Apple Mac Pro ME253

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Apple: Apple Sisteme Desktop

Descrierea produsului
Tip sistem desktopMini PC

Procesor

Tip procesorIntel Xeon
Frecventa procesor3700 Mhz

Memorii

Capacitate memorie12 GB
Tip memorieDDR3

Hard disk

Tip Hard Disk SSD
Capacitate Hard disk256 GB

Conectori

Porturi USB4
Iesire DVI Nu
Iesire Port Display Nu
Iesire D-SubNu
Iesire HDMI Da
Thunderbolt 1 Da
Thunderbolt 2Da

Alte caracteristici

Unitate opticaFara unitate optica
Cititor de carduriNu
Tip placa video Dedicat

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!
Pentru un mare pas înainte, câteodată e nevoie să schimbi complet direcÈ›ia.

  Când am început să lucrăm la noul Mac Pro, am luat în considerare fiecare element care defineÈte un computer profesional — grafică, stocare, expansiune, putere de procesare Èi memorie. Și am stabilit ca obiectiv, proiectarea fiecăruia dintre aceste elemente în cel mai vizionar Èi mai avansat mod. Iar când am terminat, rezultatul a fost ceva complet nou. Ceva fundamental diferit de orice altceva proiectat înainte. Ceva ce oferă un argument extrem de convingător împotriva convenÈ›iei.

Noua structură a puterii.

  Proiectat pentru a îngloba o staÈ›ie grafică cu dual GPU, stocare flash cu PCIe, Thunderbolt 2 de înaltă performanÈ›ă, procesoare Xeon de ultimă generaÈ›ie, memorie ultrarapidă Èi suport pentru format video la 4K, noul Mac Pro oferă performanÈ›ă de top din toate punctele de vedere.

Procesor

  Noul Mac Pro este forÈ›ă pură, începând de la procesorul Intel Xeon E5 de nouă generaÈ›ie, disponibil cu 4 nuclee de procesare pe o singură pastilă. Și, cu un cache L3 de până la 10 MB, o bandă de 40 GB/s în PCI Express gen 3 Èi instrucÈ›iuni floating-point de 256 de biÈ›i, nu vei duce niciodată lipsă de viteză.

Memorie

  Fiecare componentă din noul Mac Pro este optimizată pentru performanÈ›ă. Asta include Èi un controler de memorie DDR3 pe patru canale, care rulează la 1866 MHz. Acesta oferă o memorie de până la 64 GB Èi o bandă de memorie de 60 GB/s, ceea ce înseamnă că execută cât ai clipi până Èi cele mai solicitante sarcini de lucru. Și datorită memoriei ECC, operaÈ›iunile tale de rendare, export video sau simulare nu vor fi oprite de erorile accidentale de memorie.

Grafică

  TradiÈ›ional, computerele profesionale s-au bazat în principal pe CPU pentru puterea de calcul. Dar pe măsură ce performanÈ›a GPU a crescut dramatic, dezvoltatorii de software au început să utilizeze această putere în aplicaÈ›iile lor. Cu noul Mac Pro, am privit în viitor Èi am proiectat o arhitectură GPU Èi mai puternică. Aceasta nu are doar un GPU AMD FirePro de ultimă generaÈ›ie la nivel de staÈ›ie de lucru, ci are chiar două. Fiecare oferă 2 GB, 3 GB sau 6 GB de VRAM dedicat Èi până la 2048 procesoare stream. Având atâta putere la dispoziÈ›ie, vei putea edita cursiv conÈ›inut video la rezoluÈ›ie înaltă 4K în timp ce rendezi efecte în fundal — Èi tot ai suficientă putere pentru a conecta până la trei monitoare de înaltă rezoluÈ›ie 4K.
 
Stocare

  Stocarea flash este extraordinară. Dar stai să vezi stocarea flash PCIe de ultimă generaÈ›ie. Vorbim deci de stocare de până la de 2,4 ori mai rapidă decât cea mai rapidă unitate solid-state SATA Èi de până la de 10 ori mai rapidă decât o unitate hard disc SATA la 7200-rpm. Majoritatea sistemelor de stocare flash se conectează prin intermediul magistralelor SATA, proiectate pentru unităÈ›i hard disc mai lente. Dar noi am proiectat noul Mac Pro pornind de la noua tehnologie PCIe cu controler flash, pentru a oferi cele mai rapide unităÈ›i solid-state incluse ca dotare standard pe un computer desktop. Astfel, te vei bucura de 1 TB de stocare cu care să poÈ›i porni Mac-ul, să lansezi aplicaÈ›ii Èi să deschizi fiÈiere imense cât ai clipi.

Nucleu termic unificat

  Noul Mac Pro are o putere fără precedent, concentrată într-un spaÈ›iu uimitor. Acest lucru se datorează ingeniosului nucleu termic unificat. În loc să folosim mai multe ventilatoare Èi disipatoare termice pentru a răci procesorul Èi plăcile grafice, am construit totul în jurul unui singur element din aluminiu extrudat, conceput să maximizeze fluxul de aer, precum Èi capacitatea termică. Acesta funcÈ›ionează prin îndepărtarea căldurii din CPU Èi GPU, distribuind-o uniform în întregul nucleu. În acest fel, dacă unul din procesoare nu lucrează la fel de mult ca celelalte, capacitatea termică suplimentară poate fi distribuită eficient între ele. Niciun computer nu a mai fost proiectat în felul acesta până acum. Și totul are atât de multă logică, încât este greu de imaginat că ai mai putea proiecta un computer într-un alt mod.

Un singur ventilator inovator

  Pentru a răci un dispozitiv atât de performant, a fost nevoie de un sistem de ventilaÈ›ie incredibil de inovator. În loc să adăugăm ventilatoare suplimentare, am proiectat un ventilator unic, mai mare, care aspiră aerul în sus prin admisia din partea de jos. Pe măsură ce aerul trece vertical prin centrul dispozitivului, absoarbe căldura Èi o duce către partea superioară. Este simplu Èi elegant — Èi uimitor de silenÈ›ios. Pentru a realiza acest lucru, a trebuit să luăm în considerare fiecare detaliu: numărul de pale, dimensiunea acestora, până Èi forma lor. Reducând la minim rezistenÈ›a aerului prin sistem, am putut să proiectăm un ventilator cu pale de rotor curbate înapoi, care se învârte cu mai puÈ›ine rotaÈ›ii pe minut, aspiră aerul mai eficient prin rotaÈ›ia sa Èi creează mult mai puÈ›in zgomot.

Limitele de expansiune, extinse peste limite

  Când am creat computerul profesional al viitorului, am dorit să oferim o capacitate mare de expansiune — fără să fie limitată la spaÈ›iul din interiorul carcasei. Fiind proiectat cu porturi încorporate Thunderbolt 2, USB 3, Gigabit Ethernet Èi HDMI 1.4, Mac Pro stabileÈte un nou standard în expansiunea flexibilă, de înaltă performanÈ›ă. Este cel mai expandabil Mac de până acum. Și îÈ›i oferă tot ce ai nevoie pentru a construi o staÈ›ie de lucru complet personalizată pentru stilul tău de lucru.

Thunderbolt 2

  Thunderbolt combină PCI Express Èi DisplayPort într-o singură tehnologie I/O, de înaltă viteză Èi versatilă. Iar cu Mac Pro, am făcut un salt uriaÈ înainte. Thunderbolt 2 oferă o rată de transfer dublă, cu până la 20 GB/s de bandă la fiecare dispozitiv extern. AÈa că eÈti mai mult decât pregătit pentru noua generaÈ›ie de periferice de înaltă performanÈ›ă, fără a te limita la numărul de sloturi de expansiune din computerul tău. PoÈ›i să conectezi capacităÈ›i uriaÈe de stocare, să adaugi un Èasiu de expansiune PCI Èi să lucrezi cu cele mai recente monitoare externe — inclusiv monitoare desktop 4K Èi dispozitive periferice de broadcast monitoring compatibile cu formatul 4K. Și din moment ce fiecare port Thunderbolt 2 îÈ›i permite să conectezi în serie până la 6 periferice, doar prin intermediul acestuia poÈ›i să adaugi până la 36 de dispozitive externe.

Alte conexiuni I/O

  Mac Pro te echipează cu tot felul de conexiuni, pentru tot felul de periferice. USB 3 îÈ›i oferă versatilitatea de a conecta zeci de tipuri diferite de dispozitive externe. Două porturi Gigabit Ethernet îÈ›i permit să te conectezi la reÈ›ele multiple. Iar portul HDMI 1.4 este compatibil cu cele mai recente televizoare, proiectoare Èi monitoare, inclusiv televizoare Ultra HD. Dar când am regândit conceptul de expansiune, nu ne-am oprit la tipurile de periferice pe care le poÈ›i utiliza. Când roteÈti un Mac Pro pentru a conecta un dispozitiv, acesta sesizează miÈcarea Èi iluminează în mod automat panelul I/O. AÈa că poÈ›i să vezi cu uÈurinÈ›ă porturile de care ai nevoie, când ai nevoie.


Conexiuni wireless avansate


  Iar când vine vorba de cea mai modernă conexiune wireless de mare viteză, poÈ›i să-È›i accesezi reÈ›eaua prin Wi‑Fi 802.11ac cu trei benzi. Pentru toate celelalte conexiuni wireless, Mac Pro include Bluetooth 4.0. Este cea mai simplă metodă de conectare la tastatură, mouse Èi alte dispozitive wireless, fără să fie necesar să ataÈezi fizic nimic.

Radical, dar extrem de rațional

  Noul Mac Pro nu arată ca niciun alt computer. Fiindcă nu este ca niciun alt computer. Regândind arhitectura componentelor sale, am avut Èansa de a regândi întreaga carcasă. Și cum totul se concentrează pe nucleul termic unificat, am putut să proiectăm o structură mult mai suplă, mai uÈoară, mai silenÈ›ioasă Èi extrem de aerodinamică. Designul său unic Èi finisajele superbe sunt executate cu un grad extraordinar de precizie. Iar la doar 25,1 cm înălÈ›ime Èi cu un diametru de doar 16,7 cm, este un computer desktop profesional care chiar are loc pe birou.

Nucleu termic unificat

  Un nucleu termic triunghiular, obÈ›inut prin tehnici avansate de extrudare Èi prelucrare de precizie, a permis un design mai compact Èi o eficienÈ›ă termică mai ridicată.

Carcasă prelucrată din aluminiu

  Tehnologiile rafinate de extrudare permit utilizarea a mai puÈ›in material Èi dau forma Èi finisajul incredibil al acestei carcase strălucitoare din aluminiu.
Pentru un mare pas înainte, câteodată e nevoie să schimbi complet direcÈ›ia.

  Când am început să lucrăm la noul Mac Pro, am luat în considerare fiecare element care defineÈte un computer profesional — grafică, stocare, expansiune, putere de procesare Èi memorie. Și am stabilit ca obiectiv, proiectarea fiecăruia dintre aceste elemente în cel mai vizionar Èi mai avansat mod. Iar când am terminat, rezultatul a fost ceva complet nou. Ceva fundamental diferit de orice altceva proiectat înainte. Ceva ce oferă un argument extrem de convingător împotriva convenÈ›iei.

Noua structură a puterii.

  Proiectat pentru a îngloba o staÈ›ie grafică cu dual GPU, stocare flash cu PCIe, Thunderbolt 2 de înaltă performanÈ›ă, procesoare Xeon de ultimă generaÈ›ie, memorie ultrarapidă Èi suport pentru format video la 4K, noul Mac Pro oferă performanÈ›ă de top din toate punctele de vedere.

Procesor

  Noul Mac Pro este forÈ›ă pură, începând de la procesorul Intel Xeon E5 de nouă generaÈ›ie, disponibil cu 4 nuclee de procesare pe o singură pastilă. Și, cu un cache L3 de până la 10 MB, o bandă de 40 GB/s în PCI Express gen 3 Èi instrucÈ›iuni floating-point de 256 de biÈ›i, nu vei duce niciodată lipsă de viteză.

Memorie

  Fiecare componentă din noul Mac Pro este optimizată pentru performanÈ›ă. Asta include Èi un controler de memorie DDR3 pe patru canale, care rulează la 1866 MHz. Acesta oferă o memorie de până la 64 GB Èi o bandă de memorie de 60 GB/s, ceea ce înseamnă că execută cât ai clipi până Èi cele mai solicitante sarcini de lucru. Și datorită memoriei ECC, operaÈ›iunile tale de rendare, export video sau simulare nu vor fi oprite de erorile accidentale de memorie.

Grafică

  TradiÈ›ional, computerele profesionale s-au bazat în principal pe CPU pentru puterea de calcul. Dar pe măsură ce performanÈ›a GPU a crescut dramatic, dezvoltatorii de software au început să utilizeze această putere în aplicaÈ›iile lor. Cu noul Mac Pro, am privit în viitor Èi am proiectat o arhitectură GPU Èi mai puternică. Aceasta nu are doar un GPU AMD FirePro de ultimă generaÈ›ie la nivel de staÈ›ie de lucru, ci are chiar două. Fiecare oferă 2 GB, 3 GB sau 6 GB de VRAM dedicat Èi până la 2048 procesoare stream. Având atâta putere la dispoziÈ›ie, vei putea edita cursiv conÈ›inut video la rezoluÈ›ie înaltă 4K în timp ce rendezi efecte în fundal — Èi tot ai suficientă putere pentru a conecta până la trei monitoare de înaltă rezoluÈ›ie 4K.
 
Stocare

  Stocarea flash este extraordinară. Dar stai să vezi stocarea flash PCIe de ultimă generaÈ›ie. Vorbim deci de stocare de până la de 2,4 ori mai rapidă decât cea mai rapidă unitate solid-state SATA Èi de până la de 10 ori mai rapidă decât o unitate hard disc SATA la 7200-rpm. Majoritatea sistemelor de stocare flash se conectează prin intermediul magistralelor SATA, proiectate pentru unităÈ›i hard disc mai lente. Dar noi am proiectat noul Mac Pro pornind de la noua tehnologie PCIe cu controler flash, pentru a oferi cele mai rapide unităÈ›i solid-state incluse ca dotare standard pe un computer desktop. Astfel, te vei bucura de 1 TB de stocare cu care să poÈ›i porni Mac-ul, să lansezi aplicaÈ›ii Èi să deschizi fiÈiere imense cât ai clipi.

Nucleu termic unificat

  Noul Mac Pro are o putere fără precedent, concentrată într-un spaÈ›iu uimitor. Acest lucru se datorează ingeniosului nucleu termic unificat. În loc să folosim mai multe ventilatoare Èi disipatoare termice pentru a răci procesorul Èi plăcile grafice, am construit totul în jurul unui singur element din aluminiu extrudat, conceput să maximizeze fluxul de aer, precum Èi capacitatea termică. Acesta funcÈ›ionează prin îndepărtarea căldurii din CPU Èi GPU, distribuind-o uniform în întregul nucleu. În acest fel, dacă unul din procesoare nu lucrează la fel de mult ca celelalte, capacitatea termică suplimentară poate fi distribuită eficient între ele. Niciun computer nu a mai fost proiectat în felul acesta până acum. Și totul are atât de multă logică, încât este greu de imaginat că ai mai putea proiecta un computer într-un alt mod.

Un singur ventilator inovator

  Pentru a răci un dispozitiv atât de performant, a fost nevoie de un sistem de ventilaÈ›ie incredibil de inovator. În loc să adăugăm ventilatoare suplimentare, am proiectat un ventilator unic, mai mare, care aspiră aerul în sus prin admisia din partea de jos. Pe măsură ce aerul trece vertical prin centrul dispozitivului, absoarbe căldura Èi o duce către partea superioară. Este simplu Èi elegant — Èi uimitor de silenÈ›ios. Pentru a realiza acest lucru, a trebuit să luăm în considerare fiecare detaliu: numărul de pale, dimensiunea acestora, până Èi forma lor. Reducând la minim rezistenÈ›a aerului prin sistem, am putut să proiectăm un ventilator cu pale de rotor curbate înapoi, care se învârte cu mai puÈ›ine rotaÈ›ii pe minut, aspiră aerul mai eficient prin rotaÈ›ia sa Èi creează mult mai puÈ›in zgomot.

Limitele de expansiune, extinse peste limite

  Când am creat computerul profesional al viitorului, am dorit să oferim o capacitate mare de expansiune — fără să fie limitată la spaÈ›iul din interiorul carcasei. Fiind proiectat cu porturi încorporate Thunderbolt 2, USB 3, Gigabit Ethernet Èi HDMI 1.4, Mac Pro stabileÈte un nou standard în expansiunea flexibilă, de înaltă performanÈ›ă. Este cel mai expandabil Mac de până acum. Și îÈ›i oferă tot ce ai nevoie pentru a construi o staÈ›ie de lucru complet personalizată pentru stilul tău de lucru.

Thunderbolt 2

  Thunderbolt combină PCI Express Èi DisplayPort într-o singură tehnologie I/O, de înaltă viteză Èi versatilă. Iar cu Mac Pro, am făcut un salt uriaÈ înainte. Thunderbolt 2 oferă o rată de transfer dublă, cu până la 20 GB/s de bandă la fiecare dispozitiv extern. AÈa că eÈti mai mult decât pregătit pentru noua generaÈ›ie de periferice de înaltă performanÈ›ă, fără a te limita la numărul de sloturi de expansiune din computerul tău. PoÈ›i să conectezi capacităÈ›i uriaÈe de stocare, să adaugi un Èasiu de expansiune PCI Èi să lucrezi cu cele mai recente monitoare externe — inclusiv monitoare desktop 4K Èi dispozitive periferice de broadcast monitoring compatibile cu formatul 4K. Și din moment ce fiecare port Thunderbolt 2 îÈ›i permite să conectezi în serie până la 6 periferice, doar prin intermediul acestuia poÈ›i să adaugi până la 36 de dispozitive externe.

Alte conexiuni I/O

  Mac Pro te echipează cu tot felul de conexiuni, pentru tot felul de periferice. USB 3 îÈ›i oferă versatilitatea de a conecta zeci de tipuri diferite de dispozitive externe. Două porturi Gigabit Ethernet îÈ›i permit să te conectezi la reÈ›ele multiple. Iar portul HDMI 1.4 este compatibil cu cele mai recente televizoare, proiectoare Èi monitoare, inclusiv televizoare Ultra HD. Dar când am regândit conceptul de expansiune, nu ne-am oprit la tipurile de periferice pe care le poÈ›i utiliza. Când roteÈti un Mac Pro pentru a conecta un dispozitiv, acesta sesizează miÈcarea Èi iluminează în mod automat panelul I/O. AÈa că poÈ›i să vezi cu uÈurinÈ›ă porturile de care ai nevoie, când ai nevoie.


Conexiuni wireless avansate


  Iar când vine vorba de cea mai modernă conexiune wireless de mare viteză, poÈ›i să-È›i accesezi reÈ›eaua prin Wi‑Fi 802.11ac cu trei benzi. Pentru toate celelalte conexiuni wireless, Mac Pro include Bluetooth 4.0. Este cea mai simplă metodă de conectare la tastatură, mouse Èi alte dispozitive wireless, fără să fie necesar să ataÈezi fizic nimic.

Radical, dar extrem de rațional

  Noul Mac Pro nu arată ca niciun alt computer. Fiindcă nu este ca niciun alt computer. Regândind arhitectura componentelor sale, am avut Èansa de a regândi întreaga carcasă. Și cum totul se concentrează pe nucleul termic unificat, am putut să proiectăm o structură mult mai suplă, mai uÈoară, mai silenÈ›ioasă Èi extrem de aerodinamică. Designul său unic Èi finisajele superbe sunt executate cu un grad extraordinar de precizie. Iar la doar 25,1 cm înălÈ›ime Èi cu un diametru de doar 16,7 cm, este un computer desktop profesional care chiar are loc pe birou.

Nucleu termic unificat

  Un nucleu termic triunghiular, obÈ›inut prin tehnici avansate de extrudare Èi prelucrare de precizie, a permis un design mai compact Èi o eficienÈ›ă termică mai ridicată.

Carcasă prelucrată din aluminiu

  Tehnologiile rafinate de extrudare permit utilizarea a mai puÈ›in material Èi dau forma Èi finisajul incredibil al acestei carcase strălucitoare din aluminiu.


Denumiri similare la Sisteme Desktop Apple Mac Pro ME253: Mac Pro ME 253, MacProME253
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^