Vaillant ecoTEC plus VU 246/3-5 E

Vaillant ecoTEC plus VU 246/3-5 E

Acest produs nu este comercializat de nici unul dintre partenerii noştri. Vă rugăm să alegeți din produsele de mai jos.
Ultimul preț cunoscut (07.12.2017): 5 336,00 RON

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Vaillant: Vaillant Centrala termica

Descrierea produsului
Tip centrala termica Pe gaz
Centrala cu condensare  Da
Putere 26 kW
Temperatura maxima a apei 85 °C

Dimensiuni

Latime 440 mm
Inaltime 720 mm
Adancime 335 mm
Greutate 37 kg

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Centrala termica pe gaz Vaillant ecoTEC plus VU OE 246/3-5
Economiseşti: spaţiu, energie, timp! Tehnica condensaţiei implementata de centralele pe gaz Vaillant reprezintă un pas foarte important în utilizarea raţională a energiei, înregistrând avantaje semnificative în exploatarea resurselor naturale şi protejarea mediului înconjurător. Consumul de energie al centralelor termice cu tehnica condensaţiei ecoTEC, este cu siguranţă inferior centralelor termice ce utilizează tehnologia tradiţională. Prin tehnica condensaţiei, se utilizează căldură vaporilor de apă conţinuţi de gazele arse eliminate. Acest lucru duce evident la reducerea consumului de gaz şi implicit la reducerea emisiilor de noxe.
Principalele avantaje ale noilor centrale termice pe gaz Vaillant cu tehnica condensaţiei decurg din faptul ca au o eficienţă a arderii cu 17% mai mare decat aparatele convenţionale. Având în vedere ca aparatele convenţionale au o eficienţă a arderii de 91%.
Avantajele centralelor termice pe gaz ce utilizeaza tehnica condensatiei:
Peste 135 ani de experienta;
 
IN CONDENSATIE

DESTINATA INCALZIRII
PENTRU PREPARARE APA CALDA SE UTILIZEAZA BOILERE INDIRECTE:

-VIH R 120/5

-VIH R 159/5

-VIH R 200/5 AVANTAJE:

 • Butoane de reglare din cauciuc rezistent.

 • Capac frontal rabatabil

 • Display iluminat cu cristale lichide de culoare albastra cu 3 linii de afisaj

 • Dotata cu display electronic pentru informatii despre sistem.

 • Afiseaza potentialele erori pe display.

 • Este dotata cu aquasenzor suplimentar.

 • By-pass automat.

 • Functia Aqua-Condens.

 • Dotata cu 2 microprocesoare.

 • Pompa circulatie 3 trepte , putere reglabila.

 • Senzor temperatura suplimentar.

 • Interfata monitorizeaza permanent functiile echipamentului.

 • Detector de debit incorporat.

 • Sistem de diagnoza DIA.

 • Aerisitor automat incorporat in pompa.

 • Sistem de protectie la inghet.

 • Sistem inovativ de comunicare E-BUS.

 • Garantie 36 luni.
Detalii tehnice: Putere:
Putere nominala la 80/60°C 24.0kW

Putere nominala la 50/30°C 25.5kW

Putere nominala min. 8.9kW
Eficienta:

Eficienta max 107%

Eficienta la 30% din putere 109%
Circuit incalzire:

Reglare temperatura 85/30  

Presiune max. 3bar

Presiune min. 0.4bar
Alte detalii:

Tip de gaz GN sau GPL  
Caracteristici electrice:

Consum electric 100W

Tensiune de alimentare 230/50V/Hz

Protectie electrica X4D IP
Dimensiunile aparatului:

Inaltime 720mm

Latime 440mm

Adancime 335mm

Greutate neta 37kg Ce inseamna fenomenul de condensare?
Condensarea este procesul de transformare a vaporilor in lichid care loc in interiorul centralelor pe gaz de la Vaillant.
In urma fenomenului de ardere a unui combustibil , in gazele evacuate exista un anumit procent de apa aflata in stare de vapori.
In cazul in care temperatura acestor gaze este mica se obtine condensarea vaporilor de apa.
Acest lucru se intampla prin trecerea gazelor de ardere printr-un schimbator de caldura in care circula agentul termic.
In acest mod gazele de ardere evacuate sint mai reci , rezultand micsorarea pierderilor , apa care vine in centrala din radiatoare este preincalzita cu gazele de ardere.
Conditia ca acest fenomen sa aiba loc este ca temperatura apei pe returul instalatiei sa nu fie mai mare de 35C.
O centrala termica pe gaz care lucreaza in condensare , trebuie sa aiba o temperatura de maxim 55C pe turul instalatiei si maxim 35C pe returul instalatiei, temperatura apei calde menajere livrate va fi de max 50-55 C.
  Ce trebuie sa stim?
  Unul dintre cele mai mari avantaje  ale unei centrale termice pe gaz cu functionare in condensare , consta in marirea randamentului cu aproximativ 10% , aplicat unui consum de combustibil diminuat fata de consumul nominal, fapt posibil prin recuperarea caldurii degajate de gazele de ardere.
Calculul de putere instalata in radiatoare (la un sistem in condensare, T tur/T retur= 55/35C ), nu se face similar cu calculul unui sistem de incalzire conventional ( T tur/T retur= 80/60C) .
Astfel pentru a putea sa incalzim cu o centrala termica pe gaz in condensare un volum de aer cu o temperatura pe tur de 55C, trebuie sa marim puterea instalata in radiatoare(fata de un calcul pe un sistem conventional), cu aproximativ 35-40%
T TUR 80 C (conventional) / T TUR 55 C (condensare )= 1,4 rezulta aproximarea facuta mai sus.   Tehnica condensatiei
Utilizarea rationala a resurselor naturale reprezinta o preocupare la nivel global. Pentru a produce energia necesara noua tuturor si confortul de care avem nevoie, utilizam resurse naturale epuizabile. De aceea trebuie sa le folosim corect, cu un consum cat mai redus.
Preocuparea continua pentru imbunatatirea calitatii vietii, utilizarea eficienta a combustibilului si grija pentru protejarea mediului inconjurator, au devenit caracteristici foarte importante in dezvoltarea tehnologiilor de catre orice companie. Astfel, Vaillant a raspuns acestor provocari cu gama de centrale termice murale pe gaz in condensare avand ca aplicatie tehnica condensatiei ecoTEC.

 • Eficienta energetica inalta **** de pana la 109%

 • Confort de apa calda menajera *** in concordanta cu EN 13203

 • Ecran LCD pentru monitorizarea aparatului

 • Pompa controlata electronic

 • Schimbator de caldura integrat

 • Usor de pozitionat si instalat

(panoul de control ilustreaza si cronotermostatul cu sonda exterioara CalorMATIC 430 - optional)
Diagnosticare cu ajutorul ecranului LCD: cu ajutorul afisajului electronic, se poate identifica in orice moment starea de functionare a centralei indicand atat temperatura dorita la incalzire si apa calda menajera cat si temperatura reala pe tur. Mai mult de atat, cu ajutorul ecranului LCD se pot citi si modifica starile interne cat si parametrii tehnici oferin avantajele unei diagnosticari rapide si posibilitatea accesului imediat pentru orice interventie.
Diagnosticare software: placa electronica a centralelor termice cu tehnica condensatiei are un sistem dublu de verificare cu doua microprocesoare. Toate functiile aparatului sunt verificate de doua ori. In plus, este posibila modificarea setarilor sau remedierea centralei prin intermediul legaturii directe la un PC.
 
 
  GENERALITATI:
  CENTRALA TERMICA MURALA IN CONDENSARE
  INTRODUCERE SI DESCRIERE FUNCTIONALA
 • Echi pamentul  in sine imbunatateste caracteristicile de baza ale unei  centrale termice  cu tiraj fortat, camera de ardere etansa.
 • Microcentralele termice in condensare sint fabricate in 2 variante constructive si functionale:
 1. < strong> cu productie de apa calda menajera si incalzire

 2.   numai incalzire

 • Principala caracteristica care face  diferentierea de functionare  si  creste randamentul unei centrale termice in condensare , consta in prezenta unui recuperator de gaze arse incorporat, care are rolul de a capta gazele de ardere si de ale trece printr-un schimbator de caldura in care circula agent termic.

 • In acest mod temperatura gazelor de ardere la evacuare va fi mai mica, rezultand micsorarea pierderilor si a noxelor, agentul termic fiind in acest fel preincalzit de gazele de ardere.

 • Conditia ca acest fenomen sa aiba loc, este ca temperatura agentului termic pe turul instalatiei sa fie reglata la un maxim de 55C si pe returul instalatiei de 35C.
 • Fenomenul de condensare  (punct de roua), are loc la o temperatura de aproximativ 45C.

 • Datorita recuperarii gazelor arse si folosirea lor pentru preincalzirea agentului termic, randamentul unei  centrale termice in condensare creste cu peste 10%  fata de o microcentrala termica conventionala, in acest mod si  consumul de combustibil este diminuat , implicit costurile aferente incalzirii locuintei dumneavoastra.
 • Randament estimat 115%.

 
Denumiri similare la Centrala termica Vaillant ecoTEC plus VU 246/3-5 E: ecoTEC plus VU 246 3 5 E, ecoTECplusVU24635E, ecoTEC plus VU 246/3 5 E, ecoTECplusVU2463-5E
Păreri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^