Motan Optimus MT 24 kW

Localizare:
Traseu sugerat:  

Alte oferte pentru produsul

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Motan: Motan Centrala termica

Descrierea produsului
Tip centrala termicaPe gaz mixta
Centrala cu condensareNu
Putere24 kW

Dimensiuni

Latime415 mm
Inaltime700 mm
Adancime277 mm
Greutate40 kg

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Producator: Motan
Model: Optimus MT 24 kW


Descriere

Centrala termică murală reprezintă un aparat consumator de combustibil gazos care are rolul de a transforma energia combustibilului gazos prin ardere in energie termică. Acest aparat funcționează nesupravegheat datorită sistemelor de protecție și control cu care este dotat.

Gazul pătrunde in interiorul centralei prin circuitul de alimentare cu gaz alcătuit dintr-un racord și de un reductor de presiune care se va regla la 20 mbar pentru G20-subgrupele A(L) și A(H). Pentru GPL (subgrupele propan și amestecuri propan-butan) reductorul se va regla la 37mbar. Astfel ajunge in vana de gaz care are și rolul de a modula debitul de gaz la ieșirea spre arzător.

Aprinderea se realizează prin inițierea flăcării de către un electrod de aprindere, cu ajutorul unui transformator de igniție.

In timpul arderii, sesizarea flăcării se realizează prin intermediul unui senzor de ionizare.

Varianta cu tiraj forțat este prevăzută cu un ventilator, care are rolul de a evacua gazele arse. In faza de inițiere, acesta are rolul de a evacua un volum de aer pentru a asigura o aprindere neexplozivă. Aprinderea explozivă poate apărea datorită unei acumulări de gaz din perioada de nefuncționare.

Camera de ardere, sub formă de paralelipiped din tabla, căptușit la interior cu fibră ceramică, este astfel proiectată incat să permită transferul spre schimbător cu pierderi cat mai mici de căldură.

In cazul circuitului de termoficare de la varianta cu schimbător de căldura bitermic, căldura rezultată din arderea combustibilului gazos este preluată de schimbătorul de căldură bitermic și transferată agentului termic (apa) care este transportat prin instalația de incălzire de către pompa de circulație.

In cazul circuitului de apă caldă menajeră, pompa de circulație nu funcționează și transferul căldurii se face prin schimbătorul bitermic la acest circuit.

In cazul circuitului de termoficare de la varianta cu două schimbătoare de căldura, căldura rezultată din arderea combustibilului gazos este preluată de schimbătorul de căldură monotermic și transferată agentului termic (apa) care este transportat prin instalația de incălzire de către pompa de circulație.

In cazul in care pe circuitul de apă menajeră se sesizează un debit de apă de către fluxostat, este acționată vana cu trei căi care face trecerea de pe circuitul de termoficare pe circuitul scurt prin schimbătorul de căldură in plăci (primarul schimbătorului de căldură in plăci) iar transferul căldurii se face prin intermediul acestuia spre circuitul de apă menajeră (secundarul circuitului de căldura in plăci).

Gazele arse sunt evacuate cu ajutorul ventilatorului, in cazul centralei cu tiraj forțat și prin depresiune la coș, in cazul centralei cu tiraj natural. Protecția și controlul funcționării se realizează electronic. Programarea centralei se face din panoul de comandă (vezi paragraful referitor la acest subiect).

Caracteristici

 • Centrală termică murală cu tiraj forțat C15 MT SPV 24MEFM
 • Randament ridicat, constant;
 • Consum redus de energie electrică;
 • Sistem "Optimus" care permite, printr-un control riguros al combustiei, o economie anuală in bani de pană la 5% față de centralele tradiționale;
 • Centrală ușor de amplasat datorită dimensiunilor reduse;
 • Aprindere și modulare electronică a flăcării;
 • Schimbător primar de căldură si schimbător secundar de caldură, in plăci;
 • Vană de gaz cu modulare continuă;
 • Flowmetru pentru sesizarea debitului de apă caldă menajeră;
 • Senzori de temperatură NTC cu răspuns ultrarapid pe circuitul de incălzire si pe circuitul de apă caldă menajeră;
 • Vană cu 3 căi;
 • Panou de comandă cu display LCD care asigură o interfață grafică evoluată si taste switch;
 • Moduri de lucru diferite destinate utilizatorului si instalatorului;
 • Posibilitatea de conectare a unui crono-termostat sau sondă externă de temperatură;
 • Robinet de golire a centralei;
 • Funcție "Confort" care permite utilizatorului să nu mai combine apa caldă cu apa rece necesare unui dus, ci să deschidă numai robinetul de apă caldă.

Sisteme de sigurantă:

 • Supapă de sigurantă la suprapresiune; protejează centrala termică la presiuni mai mari de 3 bar;
 • Senzor de presiune a apei in instalația de termoficare;
 • Presostat aer care asigură evacuarea in bune condiții a produșilor de ardere;
 • Termostat de siguranță la supra-temperatură pentru schimbătorul de căldură;
 • Placă electronică ce asigură obținerea temperaturii dorite și garantează siguranța in funcționare a centralei;
 • Sistem performant de autodiagnosticare;
 • Sistem de protecție anti-ingheț;
 • Sistem de prevenire a depunerilor de calcar;
 • Sistem antiblocare pompă cu acțiune la fiecare 24h.

S - Produce apă caldă menajera in regim "instant" (fără acumulare)
P - Pompă de circulație pe circuitul de termoficare
V - Vasul de expansiune inchis
24 - Puterea maximă pe care o poate furniza centrala, in kW
M - arzătorul este alimentat de o valvă cu modulare continuă
E - Aprinderea și controlul flăcării se realizează electronic
F - Evacuarea forțată a gazelor arse
M - monotermică
Limita maximă a durității apei la intrarea in centrală pe circuitul de apa menajeră va fi de maximum 5°F(grade franceze), echivalentul a 50 mg CaCO sau o cantitate echivalentă de alte 3 săruri de Ca și Mg. Este obligatorie montarea unui filtru dedurizator pe traseul de apă menajeră, a unui filtru mecanic de impurități (filtru Y) pe returul instalației de termoficare și a unui regulator de presiune pe traseul de alimentare cu combustibil.


Denumiri similare la Centrala termica Motan Optimus MT 24 kW: OptimusMT24kW
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^