Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Cazan Pe Lemn Din Otel Heiztech Sp80pr 80 Kw Cu Ventilator

8 355,00 RON
Livrare gratuita
In stoc
spre magazin »
totulpentruinstalatii.ro

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse HeizTech: HeizTech Centrala termica

Descrierea produsului
Tip centrala termica Combustibil solid
Volum 280 l
Putere 80 kW

Dimensiuni

Latime 730 mm
Inaltime 1335 mm
Adancime 1380 mm
Greutate 470 kg

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Descriere tehnic ă cazanului:

Cazanele HEIZTECH SP cu apă caldă sunt proiectate pentru funcţionare pe combustibil solid:

- cărbune

- lemne de foc

- biomasă brichetată/balotată

Sunt fabricate pentru sisteme cu două tipuri diferite de regimuri de încălzire: 90/70  °C şi 110/90 °C

Cazanele sunt executate din tablă şi ţevi de oţel conform standardului EN 303-5.

Materialele încorporate în cazan dispun de garanţie de fabricaţie proprie.

 

Construcţia cazanului  • Cazanul are trei căi de fum ceea ce înseamnă că gazele de ardere sunt trecute prin trei părți de schimb de căldură pentru a ceda o cantitate cât mai mare de energie termică apei din cazan.


  • Primul schimb de căldură are loc în camera de ardere, mai ales prin transfer de căldură prin radiaţie.


  • În continuare gazele de ardere sunt trecute prin zona delimitată de „limba/limbile (1 sau 2 în funcţie de puterea cazanului) cu apă, unde transferul de căldură se face prin radiaţie şi convecţie.


  • Înainte de evacuarea gazelor de ardere către coş ele sunt trecute prin ţevile de fum, unde prin convecţie şi prin conducţie se cedează o mare parte din căldura rămasă.


  • Această construcţie asigură un transfer termic intens de la combustibilul în ardere spre apa din cazan realizându-se astfel o funcţionare de eficienţă ridicată a cazanului.


  • Camera de ardere a cazanului este astfel dimensionată încăt să se poată încărca în ea o cantitate de combustibil suficientă pentru o durată de funcţionare de minim 4 ore la puterea nominală a cazanului. Deasemenea camera de ardere are o suprafaţă de schimb de căldură suficient de mare pentru un transfer de căldură optim. Camera de ardere şi uşa de alimentare de dimensiuni mari asigură posibilitatea alimentării cu o cantitate mare de combustibil solid (cărbune sau butuci de lemn de dimensiuni mari).


  • Pentru arderea baloţilor de paie se fabrică cazane cu uşă de alimentare mărită (specială). Uşile sunt căptuşite cu material termorezistent care reflectă căldura spre camera de ardere şi în plus are rol de izolaţie termică pentru prevenirea incendiului.


  • În timpul procesului de combustie aerul necesar arderii este introdus prin orificiul din uşa inferioară. Cantitatea aerului de ardere este reglată prin deschiderea / închiderea orificiului de către regulatorul de tiraj ataşat, în funcţie de temperatura apei din cazan.  Regulatorul de tiraj este montat în locaşul său din partea superioară a cazanului şi este legat de clapeta de tiraj prin intermediul unui lanţ.


  • În cazul cazanelor de putere mai mare, clapeta de tiraj este de dimensiuni şi de greutate mai mare, prin urmare regulatorul de tiraj trebuie ales astfel încât forţa de ridicare (din lanţ) să nu fie sub 10 N.Moduri de funcţionare ale cazanelor

În funcţie de valorile temperaturii de funcţionare construcţia cazanelor este diferită:

- pentru ecartul de temperatură de 90/70 ºC, cazanul se protejează cu supapă de siguranţă de 3 bar

- pentru ecartul de temperatură de 110/90 ºC, cazanul se protejează cu supapă de siguranţă de 3,5 bar

În fabrică conform prescripţiilor standardelor Europene referitoare în vigoare cazanul este supus unei probe de presiune la 4,3 bar (presiunea de lucru x 1,43).

 

Condiţii de livrare ale cazanelor

În condiţii standard în ambalajul cazanelor este inclus corpul cazanului cu toate racordurile pentru echipamentele necesare.

Furnitura de livrare conţine:

- Corp cazan

- Izolaţia termică de 80 mm grosime

- Învelişul cazanului cu termostatul pompei de circulaţie principală şi cutia de borne pentru conexiuni electrice

- Ustensile de curăţat cazan:

   a) vătrai

   b) răzuitor

- Termometru sau termo-manometru

conexiuni electrice

- Ustensile de curăţat cazan:

   a) vătrai

   b) răzuitor

- Termometru sau termo-manometru

Cazanul din fabrică se livreză cu mantaua şi izolaţia montată, sau dacă termenii contractului specifică acest lucru acestea se livrează separat şi se vor monta după transport şi instalare în centrala termică.

Echipamentele de montat (accesoriile) pe corpul cazanului:

- grup de siguranţă pentru cazane de 20-80 kW care are în componenţă:

    a) manometru

    b) supapă de siguranţă

    c) aerisitor

- supapă de siguranţă pentru cazane de 100-750 kW

- schimbător de căldură de siguranţă

- supapă de descărcare termică de siguranţă

- regulator de tiraj

Beneficiarul trebuie să comande aceste accesorii separat, sau trebuie să la achiziţioneze de la alţi furnizori şi trebuie să le monteze la instalarea cazanului în centrala termică.

NOTĂ: Doar cazanele echipate cu accesoriile enumerate beneficiează de garanţie şi vor putea fiuncţiona în siguranţă pe durată lungă.Denumiri similare la Centrala termica HeizTech SP80PR: SP 80 PR, SP 80PR, SP80 PR
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.