Defro Optima Plus Max 125kW

Localizare:
Traseu sugerat:  

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Defro: Defro Centrala termica

Descrierea produsului
Tip centrala termicaCombustibil solid
Centrala cu condensareNu
Putere125 kW
Temperatura maxima a apei85 °C

Dimensiuni

Latime1265 mm
Inaltime1679 mm
Adancime2101 mm
Greutate1749 kg

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Cazanele pe combustibil solid OPTIMA PLUS MAX sunt destinate pentru încălzirea apei în instalaţii de încălzire centrală la temperaturi de până la 85ºC pe ramura tur a cazanului şi cu presiune de lucru de cel mult 1,5 bar

Avantaje
3 ani garanţie pentru corpul cazanului, 2 ani pentru alte componente şi funcţionare eficientă
cazanul este fabricat din tabă de oţel certificat, având grosime între 6-8 mm
eficienţă mare de 86%, datorită energiei termice recuperate din gazele de ardere de schimbătorul de căldură de dimensiuni mari
focar de dimensiuni mari, pentru arderea buştenilor
sistem de suflare multipunct al aerului direct pe combustibil
unitate de control care controlează funcţionarea pompelor de circulaţie (încălzire centrală şi apă caldă menajeră), cu algoritm PID, posibilitate de conectare la termostat de cameră

Cazanele OPTIMA PLUS MAX echipate cu ventilator şi cu panou de control reprezintă o nouă generaţie a cazanelor destinate arderii combustibilului solid. Aplicarea sistemului specific de întroducere al aerului multipunct cu ajutorul ventilatorului, garantează un proces de ardere eficient, liniştit şi de lungă durată.
Cazanul are pereţi dubli, cu manta de apă între ei. Schimbătorul de căldură al cazanului este confecţionat din tablă de oţel certificat (P265GH) de 6 – 8 mm, de calitate superioară în construcţie îndoită-sudată închisă. Această structură include şi căile de fum verticale. Peretele exterior al cazanului este confecţionat din tablă din oţel de tip S235JR şi este fixat de cel interior prin intermediul unor bolţuri distanţiere. Cazanul prin structură are mai multe căi de fum: gazele de ardere din focar trec prin acest sistem de căi de fum verticale.
În partea inferioară a camerei de ardere este fixat un grătar cu apă confecţionat din profil din oţel, fixat cu o uşoară înclinare ascendentă spre peretele posterior al camerei. Cenuşarul este situat sub camera de ardere. Gurile de curăţare se situează pe ambele părţi laterale şi pe partea superioară a cazanului.
Poziţia uşii de alimentare, respectiv a focarului şi a cenuşierei permit acces uşor pentru curăţarea cazanului şi a cenuşierei. Uşa de alimentare mare permite încărcarea uşoară a combustibilului.
Aerul necesar procesului de ardere corespunzător, este asigurat de ventilator. Prin sistemul de injecţie multipunct se întroduce aerul direct în camera de ardere. Controlerul electronic menţine temperatura apei la valoare constantă în cazan, şi adaptează funcţionarea ventilatorului la turaţia adecvată.

Controlerul electronic permite funcţionarea cazanului la temperatură constantă de maxim 85 ºC. Temperatura limită de funcţionare a cazanului este de 95 ºC. Dacă această temperatură este depăşită controlerul opreşte ventilatorul şi comută în stare de avarie. În plus cazanul este echipat cu un termometru analogic bimetalic cu ţeavă capilară pentru a urmări temperatura de ieşire a apei din cazan.
Gazele de ardere calde trecând prin căile de fum din oţel ale schimbătorului de căldură cedează căldură şi se răcesc. Gazele de ardere răcite părăsesc cazanul prin racordul la coş confecţionat din tablă de oţel. Pe racordul la coş se montează un şibăr (peste puterea de 100 kW) prin care se poate regla tirajul coşului, de exemplu se poate reduce tirajul, când acesta este prea mare. La modelele 50 - 75 kW şibărul este încorporat în racordul de coş.
Pentru reducerea pierderilor de căldură suprafaţa exterioră a cazanului este izolată în totalitate cu vată minerală fără azbest şi învelită cu foi din tablă de oţel.

Automatizarea DEFRO RU2 zPID:
- control automat turaţie ventilator
- control pompa de circulaţie încălzire centrală, apă caldă menajeră şi o pompă cu funcţie selectabilă (pompă circuit cu vană de amestec sau pompă recirculare ACM)
- control echitermic un circuit cu vană de amestec
- afişaj LCD
- senzor temperatură încălzire
- senzor temperatură apă caldă menajeră
- senzor temperatură gaze evacuare
- senzor circuit cu vană de amestec
- senzor temperatură retur
- senzor temperatură exterioară
- protecţie termică
- carcasă realizată din materiale de înaltă calitate, rezistente la temperaturi joase şi înalte

Ce înseamnă PID?
- algoritm de control avansat de combustie
- arderea este mai economică, ecologică şi stabilă
- turaţia ventilatorului se reglează în funcţie de temperatura gazelor de ardere şi temperatura de tur
- fluctuaţia temperaturii agentului termic este sub 1°C
- debitul de aer introdus este optim
- economie de combustibil până la 30%
- autonomie mai mare – până la 5 ore
- reglarea automată a parametrii cazanului în funcţie de temperatura gazelor de ardere
- parametrii nu trebuie schimbaţi la utilizarea unui alt tip de combustibil
- durată mai mare de viaţă al cazanului

Pentru a preveni formarea condensului acid în cazan şi a mări în acest fel durata de viaţă al cazanului, dar şi pentru a obţine o funcţionare eficientă trebuie respectată condiţia de bază, de a menţine temperatura în returul cazanului peste 50°C. În acest scop este obligatorie montarea ansamblului de ridicare a temperaturii pe retur, termoventil cu 3 căi sau pompă de recirculare.
Denumiri similare la Centrala termica Defro Optima Plus Max 125kW: Optima Plus Max 125 kW, OptimaPlusMax125kW
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^