Arca Granola Automatica 40

Arca Granola Automatica 40

de la 18 199,00 RON 7 oferte
Localizare:
Traseu sugerat:  

Alte oferte pentru produsul

 

ARCA Caldaie Arca Granola Automatica 40

18 200,00 RON
Livrare gratuita
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
furgonserv.ro
 

Arca Cazan Pe Peleti Arca Granola Automatica 40 + Transport Gratuit (gra40ro)

21 250,00 RON
Livrare gratuita
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
calduros.ro
 

Arca Granola 40 automatica

21 288,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
centraletermicepelemne.ro
 

Arca Caldaie Arca Granola Automatica 40 (granola40)

21 750,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
cazanecentrale.ro

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Arca: Arca Centrala termica

Descrierea produsului
Tip centrala termica Combustibil solid
Centrala cu condensare  Nu
Putere 40 kW

Dimensiuni

Inaltime 1780 mm
Greutate 370 kg

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Proiectată pentru a utiliza alte forme de energie alternativă,   GRANOLA  dispune de cele mai avansate soluții tehnologice în materie de combustie, funcționare, comandă, control și rezistența la coroziune, derivate din geometria zonei de schimb termic și de evacuare a gazelor de ardere.

Peleții sunt produse obținute mecanic prin strivirea lemnului. Produsul obținut are o dimensiune a particulelor variind între 6 și 15 mm și în prezent această sursă de energie este tot mai des utilizată. Acest lucru se datorează utilizării ușoare, ușurința de depozitare precum și capacitatea de a fi utilizate în mod automat de către centralalele termice. Există diferite tipuri de conținut care pot produce între 3500-4000 kcal/kg. Granola este capabil să ardă în mod corespunzator cu peleți. Datele de ardere au o performanță extraordinară: CO2 între 9-10% și de reducere a emisiilor de CO între 200-300 ppm (părți pe milion). Raportul aproximativ între pelete și motor diesel este de 2,5 la 1. Astfel este nevoie de doar 2,5 kg pelete pentru a obține aceeași căldură ca un litru de motorină.

Gazele de ardere sunt colectate în camera de gaze arse în partea superioară a cazanului. Aici se găseste un ventilator cu ax orizontal, acționat de un electromotor cu două turații. Un tablou electronic administrează automat schimbarea turației și în functie de temperatura agentului termic în cazan, se comandă trecerea de la o turație mai mare –  1400 rot/min  la o turație mai mică –  800 rot/min  și invers. Ventilatorul aspiră gazele arse și permite astfel intrarea aerului proaspat în orificiile regulatorului de aer. Aerul va trece prin gratar asigu­rând oxigenarea jarului, va parcurge cele 3 trasee de fum, va trece prin tuburile de fum cu turbulatori, apoi este evacuat la coș. Arderea este continuă datorită ritmicității de aprovizionare cu combustibil.

GRANOLA  funcțione ază la două nivele de putere reglabilă:  100%  și 20% . Temperatura de funcționare este presetată la  70°C . Când temperatura agentului termic în cazan este inferioară valorii de  70°C  este dată comanda pentru pornirea electromotorului de acționare a șnecului de încărcare astfel încât se alimentează focarul cazanului cu o cantitate maximă de combustibil și ventilatorul funcționează la turația maximă:  1400 rot/min . Când temperatura cazanului atinge valoarea de  70°C  puterea este redusă la  1/5  din puterea maximă ( 20% ) și ventilatorul funcționează la turația de  800 rot/min . Dacă temperatura agentului termic în cazan depașește  85°C , intră în funcțiune un schimbător de siguranța (dotare standard) pentru a evita intervenția termostatului de siguranță.

În funcție de umiditate și de tipul porumbului, cazanul poate atinge diferite puteri maxime. Intervalul poate oscila cu  40% . Utilizarea unui acumulator tip puffer poate contribui la stabilizarea puterii termice și funcționarea economică a întregii instalații.

Alimentarea cu combustibil se realizează în mod automat: un temporizator electronic comandă electromotorul care acționează șnecul de alimentare în funcție de puterea termică necesară.   Modularea funcționării este dată de ventilatorul cu două viteze care va aspira aer proaspat în raport cu cererea de energie calorifică din instalație.

- 7 modele cu putere termică de : 20, 30, 40, 50, 80, 110, 150, 250 [kw];
- funcționare pe peleți;
Denumiri similare la Centrala termica Arca Granola Automatica 40: GranolaAutomatica40
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.