Cum să cumpărați o mașină de tuns iarbă?

Indiferent dacă grădina dvs. este mică sau mare, tunderea ierbii regulată este esențială - și nu doar din motive estetice. Dacă vă îngrijiți grădina în mod regulat, puteți economisi o mulțime de muncă acumulată pe termen lung, iar acest lucru este valabil și pentru tunderea ierbii.

Mașinile de tuns iarba în sensul clasic pot fi utilizate în mod eficient pe peluze cu suprafețe mai mici de 4000 m². Există o gamă largă de aceste tipuri disponibile, așa că în următoarele paragrafe dorim să vă ajutăm și să vă atragem atenția asupra principalilor parametri ai mașinii de tuns iarbă pentru a vă ușura alegerea.

În primul rând, trebuie să luați în considerare pe următoarele întrebări, la care ghidul nostru o să vă ofere niște explicații în detaliu:

 • La ce ar trebui să fiți atent pentru a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră?
 • Cât costă astăzi o mașină de tuns iarba și care sunt caracteristicile fiecărui model?
 • Ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți asupra prețului, tipului sau puterii?
 • Care sunt cele mai recente inovații despre care ar trebui să auziți cu siguranță?
 • Care sunt caracteristicile de siguranță ale unei mașine de tuns iarba care pot preveni pericolele?

Citiți ghidul nostru de cumpărare aprofundat, care vă va sfătui și vă va ghida la fiecare pas, pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră!

Puneți-vă ideile în ordine

Pentru a decide ce model de mașină de tuns iarba doriți să cumpărați, trebuie mai întâi să aflați și să colectați aspectele pe care doriți să le vedeți în noul dvs. aparat.
Gândiți-vă la ceea ce vă place și la ceea ce nu vă place la produsul pe care l-ați folosit înainte; uitați-vă la ceea ce folosesc prietenii și rudele din jurul dumneavoastră; sau aruncați o privire la produsele TOP de pe site-ul nostru și verificați câteva dintre modele pentru a vedea care sunt cele mai bine vândute.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai ușor ce înseamnă funcțiile și caracteristicile, vă vom explica totul și vom încerca să vă ușurăm alegerea.

În primul rând, faceți o listă cu cele mai esențiale funcții pe care trebuie să le aibă o mașină de tuns iarba.
Puteți face acest lucru cu ușurință accesând pagina de categorie Mașină de tuns iarba și selectând cei mai importanți parametri din filtrele din stânga.

Alegeți mașina de tuns iarba potrivită pentru zona respectivă, deci gândiți-vă la terenul pe care o veți folosi și la cât de des o veți folosi. Fiecare zonă care are nevoie de întreținere este diferită, dar iată câteva sugestii pe care să le luați în considerare atunci când faceți alegerea:

Luați în considerare dimensiunea peluzei dumneavoastră - acest lucru va contribui în mare măsură la determinarea tipului de mașină de tuns iarba pe care trebuie să o alegeți.

 • suprafață de 500 m² sau mai mică: pentru această dimensiune, cea mai bună alegere este o mașină de tuns iarba electrică, care este ecologică, silențioasă și ușor de deplasat în grădină.
 • suprafață 500 m²-1000 m²: în acest caz, modelele electrice mai puternice sunt o alegere bună, dar și modelele pe benzină, mai rapide și mai eficiente, care sunt echipate și cu un colector de iarbă.
 • suprafață 1000 m²-2000 m²: modelele cu acumulator, electrice (cu cablu) și pe benzină pot fi folosite pentru această dimensiune. O mașină de tuns iarbă cu cablu din această categorie este o alegere bună doar dacă există o priză de perete în apropiere, în lipsa unei prize de perete este mai ușor să optați pentru un model cu acumulator sau pe benzină.
 • suprafață mai mare de 2000: o mașină de tuns iarba pe benzină este cea mai bună în acest domeniu, dar dacă zgomotul unui motor exploziv vă deranjează urechile, un model pe bază de acumulatori cu o tensiune mai mare (72-82 V) poate fi o alegere ideală. Iar pentru o suprafață de câteva mii de metri pătrați, veți avea nevoie de o putere serioasă, pe care ar trebui să o căutați mai degrabă la un tractor de tuns iarbă decât la o mașină de tuns iarbă.


Cele mai importante aspecte

Preț
Tip

Alți parametri importanți

Putere
Lățimea de tăiere
Viteza

Noutăți despre care trebuie să stiți

Înălțimea reglabilă a lamei de tăiere ajută la asigurarea unei utilizări eficiente. Această caracteristică vă permite, de asemenea, să ajustați înălțimea la diferite suprafețe din grădină și la lungimea ierbii, astfel încât mașina să aibă mai puține probleme în a lucra pe diferite suprafețe.

Mașinile Makita au primit o izolație excelentă prin tehnologia XPT, care le face mai rezistente la apă și praf - ceea ce le conferă o durată de viață mai lungă în condițiile unei utilizări atente.

Din ce în ce mai mulți producători acordă atenție și designului ergonomic al mașinilor de tuns iarba, așa că veți găsi o serie de produse cu comutatoare ușor de utilizat sau mânere de împingere reglabile pentru confort.

Să fiți precaut

Un aspect strâns legat de utilizarea mașinilor de tuns iarba este gestionarea resturilor de iarbă. Așadar, atunci când alegeți o mașină de tuns iarba, este important să luați în considerare modul în care doriți să vă ocupați de iarba pe care o tăiați. Mașinile de tuns iarba cu evacuare laterală au o ieșire pe o parte care evacuează imediat resturile de iarbă, așa că, dacă doriți să le colectați, va trebui să le colectați după ce ați cosit. Înainte de a tunde, uitați-vă în jurul grădinii și ridicați orice piatră sau lemn care ar putea bloca sau deteriora lama.

Mașinile de tuns iarba cu un colector de iarbă sunt utile dacă doriți să păstrați curat gazonul proaspăt tăiat. Când tundeți, verificați întotdeauna dacă colectorul de iarbă este plin, deoarece un colector plin îngreunează deplasarea mașinii de tuns iarba și facilitează căderea resturilor de iarbă din coșul colector. În timp ce goliți colectorul de iarbă, cel puțin puteți lăsa mașina să se odihnească.

Orificiul de ieșire al modelelor cu colector de iarbă este situat în partea din spate a mașinii. Desigur, acestea pot fi utilizate și fără colector de iarbă. În astfel de cazuri, purtați întotdeauna pantofi închiși pentru a preveni accidentele. De asemenea, ar trebui să știți că, după o sesiune bună de tuns iarba, resturile precipitate vă pot înverzi rapid pantofii. Dacă preferați să folosiți mașina de tuns iarba în acest mod, este o idee bună să o scoateți mai des când iarba este încă scurtă.

Mașinile de tuns iarba cu funcția de acoperire a solului, nu numai că o taie, dar o și toacă de mai multe ori iarba tăiată, permițându-i să cadă înapoi pe sol. Astfel, iarba se usucă mai greu în timpul verii și, de asemenea, își poate reface umiditatea și substanțele nutritive (ca și cum ar fi doar îngrășământ verde).

Menținerea curățeniei și verificarea regulată a lamei de tăiere este esențială atunci când folosiți orice tip de mașină de tuns iarba, dacă doriți să obțineți cele mai bune performanțe și o durată de viață cât mai lungă de la acestea.
Accesoriul de spălare facilitează foarte mult curățarea carcasei cositoarei după o sesiune bună de tuns. Conectată la robinetul de grădină, este chiar ușor să curățați mașina de tuns iarba după fiecare tuns, ceea ce îi va prelungi durata de viață.

Un element de siguranță util la golirea colectorului de iarbă este faptul că lama de tăiere a mașinii de tuns iarba poate fi oprită fără a opri motorul. În timp ce iarba este descărcată, puteți evita posibilele accidente și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la repornirea motorului.

Unele modele de mașini de tuns iarba de mână au și un sistem de ascuțire automată, așa că, dacă alegeți unul dintre acestea, veți avea un lucru mai puțin de care să vă faceți griji.

De asemenea, merită să vă faceți timp pentru bateriile de la mașinile de tuns iarba cu acumulatori (și la cele pe benzină cu acumulatori). Evitați să expuneți bateria la condiții meteorologice extreme (temperaturi prea ridicate sau prea scăzute) și, atunci când nu o utilizați pentru o perioadă lungă de timp, păstrați bateria pe jumătate încărcată, de preferință la temperatura camerei, până când aveți nevoie din nou de ea.

Pentru toate mașinile de tuns iarba pe benzină, uleiul, filtrul de aer și bujiile trebuie verificate periodic și înlocuite dacă este necesar. Dacă nu vreți să vă murdăriți mâinile, este o idee bună să duceți mașina de tuns iarba la service înainte de începerea sezonului, pentru a nu descoperi problemele pe care le-ați putut avea după luni de zile de când ați pus-o în funcțiune pentru prima dată.

Alegeți și cumpărați cea mai avantajoasă ofertă pentru dumneavoastră

Poate că nu toate filtrele, dar selectându-le pe cele mai importante, ați restrâns gama de mașini de tuns iarbă pe care le puteți folosi și acum trebuie doar să le alegeți pe cele mai potrivite.
Apoi, merită să vă uitați prin produsele după imagine și să citiți comentariile clienților. Numărul de stele reflectă foarte bine feedback-ul utilizatorilor după ce au primit produsul și au început să îl folosească. Nu uitați să țineți cont de aceste comentarii, deoarece vă pot oferi informații valoroase atunci când alegeți produsul final.

Dacă totuși vă plac mai multe produse, puteți compara produsele în funcție de caracteristicile lor folosind funcția de comparare de lângă descrierea produsului.

Aproape am terminat :)

Sperăm că ați reușit să găsiți cea mai ideală mașină de tuns iarbă pentru dvs., așa că tot ce trebuie să faceți este să alegeți magazinul de unde doriți să cumpărați produsul.

Și acest lucru depinde exclusiv de preferințele dvs., dar nu sunteți singur nici la acest pas, pentru că mai avem câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați o decizie:

 • Alegeți un magazin pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere
 • Îl puteți alege pe cel mai ieftin din punct de vedere al prețului
 • Puteți fi sigur de costul livrării și de disponibilitatea produsului
 • De asemenea, puteți citi recenzii ale magazinelor, unde și numărul de stele vă va ajuta
 • Căutați eticheta Magazin de încredere la secțiunea Partenerii noștri.

Credem că decizia dvs. este cu siguranță foarte bine întemeiată acum și nu mai aveți nicio îndoială cu privire la ce aparat de cafea este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Sperăm că ghidul nostru de cumpărare a fost util și pentru dumneavoastră.
Așa că dați-i drumul, dați click pe spre magazin >> și cumpărați-vă produsul ales!